Een kijkje in de keuken

“Het maakt niet uit of het winkelcentrum gedateerd is, het dak lekt of dat er leegstand is. Het winkelcentrum moet uitbreidingspotentie hebben en opgeschaald kunnen worden van buurt- naar wijkniveau." Roderik Lüschen en Gert-Jan Veldkamp van WP Retail Invest gaan selectief te werk en geven een openhartig kijkje in hun 'vastgoed-keuken'. Zie het interview van Vocus architecten >>

Lees meer over het project
In de prijzen

Op 1 oktober 2018 heeft de stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland (HSSN) aan Waterschap Aa en Maas de eerste prijs toegekend vanwege de restauratie van de Bovenlandse Sluis. De jury was vol lof over de hoogwaardige inrichting van de beide balkons, zodat deze gerestaureerde unieke sluis door recreanten en voorbijgangers nog meer kan worden beleefd.

Zie ook: https://www.sluizenenstuwen.nl/sluizenprijs_2018.asp

Lees meer over het project
Pergola West under construction

Een mooi moment! PA en RK komen samen tijdens de montage (Van de Bersselaar) van de pergola aan de westentree van het Spoorpark. Volg het nieuws ook via www.spoorparktilburg.nl Foto Roger Bueters

Lees meer over het project
Primeur voor poelenpalen

De eerste inrichtingselementen in Stadsbosbeeldtaal zijn geplaatst in het deelgebied de Drijflanen. Onder grote belangstelling van de kinderen die de namen hadden bedacht, werden de poelenpalen tijdens Slootjesdag onthult door wethouder Mario Jacobs. Zie ook www.stadsbos013.nl

Lees meer over het project

Harburger Bahnhof

Kulturbahnhof Hamburg Harburg is een belangrijke hub ten zuiden van de Elbe. Deutsche Bahn heeft de ambitie het 19e eeuwse station met haar brede groene perrons weer nadrukkelijker op de kaart te zetten. Samen met Trafique landschapsontwerpers en Liesbeth Rijnja ontwikkelt Blom&Moors de plannen voor de herinrichting.

Sporen van het park

De contouren van het parkontwerp zijn al goed zichtbaar. Langzaam maar zeker krijgt het Spoorpark haar vorm. We zien uit naar de zomer, dan worden de inrichtingselementen geplaatst. Volg het nieuws ook via www.spoorparktilburg.nl

Lees meer over het project
Tijdreizigers

In de passage van station Eindhoven Centraal landen reizigers in alle rust op onze poeven om te genieten van Space, het 90 meter lange lichtkunstwerk van Daan Roosegaarde. Keer op keer weer betoverend mooi.

Lees meer over het project
Aan de slag in Stadsbos013

Wie zijn handen uit de mouwen wil steken in Stadsbos013 kan sinds kort te rade in 'het ruimtelijk raamwerk en stadsbosbeeldtaal'. In opdracht van de gemeente Tilburg hebben we dit visiedocument samen met KruitKok landschapsarchitecten opgezet om een kader te bieden voor toekomstige initiatieven in het veelzijdige en verrassende stadsbos. Zie ook www.stadsbos013.nl 

Lees meer over het project 

Aandeelhouder op Wall Street

Derdejaars studenten van ArtCoDe FHK participeren dit jaar met Credit Fontys in Wall Street, het financiele centrum van DDW. Het is een project van Lucas Maassen c.s. De studenten hebben ons verleid aandeelhouder te zijn in hun business: mis de publicatie niet! Lees meer  >>

Greenline betonranden ge´ntroduceerd

Op de Dag van de openbare ruimte 2017 introduceert Struyk Verwo Infra haar nieuwste producten. De serie Greenline is ontworpen i.s.m. Blom&Moors en biedt een multifunctionele reeks betonbanden die dienst kunnen doen als opsluitband, keerrand of zitrand. De ranke banden met een schuin profiel zijn verkrijgbaar in 2 hoogtes: 30 en 45 cm. Daarnaast zijn er zitranden met zittingen in bamboe of hout. Bezoek vooral de beurs even om ze “in het echt” te bekijken!

Lees meer over het project
Pilot stationsmeubilair DB op Wolfsburg Hbf

In opdracht van Deutsche Bahn heeft Blom&Moors een nieuwe reeks banken en paviljoens ontworpen die momenteel worden getest in een pilot op Wolfsburg Hbf. Gute Reise!
Zie ook bericht Deutsche Bahn 
Zie ook bericht Wolfsburg

Lees meer over het project
Seinen op groen voor Spoorpark Tilburg

Op 10 april heeft de gemeenteraad van Tilburg ingestemd met de aanleg van het Spoorpark in het centrum van de stad. We zijn druk met de uitwerking van het ontwerp, zodat in september de eerste spade de grond in kan. In de zomer van 2018 kunnen de Tilburgers gaan genieten van het gloednieuwe park.

Lees meer over het project >>

Spoorpark Tilburg gepresenteerd

Een nieuw park voor Tilburg! Het ambitieuze plan voor het Spoorpark is op 3 februari gepresenteerd: een grensverleggend burgerinitiatief dat tot stand is gekomen door Intensieve samenwerking tussen 8 kwartiermakers, 1 regiegroep, 4 adviseurs en 2 ontwerpbureaus: KruitKok Landschapsarchitecten en Blom&Moors. Met het Spoorpark krijgt het centrum van Tilburg er 10 hectare groene ruimte bij waar je ieder dag wat anders beleeft: buitengewoon Tilburgs. 
Bekijk de film voor een impressie: https://youtu.be/mHY-_0WpPcQ
Lees meer over het project >>

Maarten van Rossem valt niet in slaap

De Volkskrant tweet: Maarten van Rossem bezoekt de opening van station Utrecht Centraal. Zittend op de stationsbank volgt een beschouwing in stijl. Bekijk het filmpje >>

In oude luister hersteld

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan de restauratieplannen voor de Bovenlandse Sluis. In opdracht van Waterschap Aa en Maas heeft Heijmans de sluis volledig gemoderniseerd en de oude delen van het complex gerestaureeerd.
Ook het tweede deel van het project Balkon aan de Maas is opgepakt: op de locatie van het oude stoomgemaal is een verblijfsplek naar ons ontwerp gerealiseerd.

Picknickplek met verhalen

De realisatie van het Balkon aan de Maas is afgerond en helemaal klaar voor bezoekers. Waterschap Aa en Maas, aannemer Postma en Blom&Moors kijken terug op prettige samenwerking en een bijzonder project. Fietsers en wandelaars langs de dijk kunnen op deze bijzondere plek bij het gemaal even pauzeren en zich informeren over de geschiedenis, werking en natuurwaarde van de drie bijzondere waterstaatkundige kunstwerken. En bovendien een heerlijke plek voor een picknick.

Lees meer over het project
Nieuwe Brug voor het Amsterdamse Bos geopend

Het Amsterdamse Bos heeft er weer een nieuwe brug bij. De brug verbindt Manege Nieuw Amstelland met het omringende waterrijke bosgebied en heeft, net als zijn vele voorgangers van ondermeer architect Piet Kramer, een opvallend ontwerp gekregen. De 3.60 meter brede en 18.0 meter lange houten brug ligt vlak in het landschap en kan worden gebruikt door voetgangers, fietsers én ruiters. Wethouder Abdeluheb Choho wandelde, samen met de manegehoudster en twee paarden, als eersten over de brug.

Lees meer >> 

Rotterdam Centraal koninklijk geopend

Station Rotterdam Centraal werd op 13 maart geopend door koning Willem Alexander. De publieke belangstelling was enorm. Dansers, muziek en videobeelden wervelden om de bezoekers heen. Het nieuwe station, ontworpen door Team CS, heeft een royale stationshal gekregen, een brede passage en overdekte perrons. Door de gekozen kleurstelling in grijzen en roodtinten en het warme materiaalgebruik komt het nieuwe stationsmeubilair helemaal tot haar recht. Allure, grootstedelijkheid, internationale uitstraling én comfort voor de reiziger: een station om trots op te zijn.