Nieuwsmeubel

Project
Nieuwsmeubel
Locatie
Nederland
Opdrachtgever
NS Stations
Jaar ontwerp
2013
I.s.m.
Definitief ontwerp Blom&Moors 2013, Pilotontwerp Blom&Moors i.s.m. Bernotat&Co, 2010
Uitvoering
van Raalte Displays
Jaar realisatie
2013

Het laatste nieuws is ook te vinden op het station. De nieuwe krantenbakken hebben een uniforme uitstraling gekregen waarmee ze passen bij de rest van het nieuwe stationsmeubilair. Deze ‘nieuwsmeubels’ zijn nu voor iedere krantenuitgever identiek, waardoor er rust en samenhang in de stationsinrichting ontstaat.

Er zijn twee varianten ontworpen: een interieur- en een exterieurvariant. Op beide varianten is het woord ‘nieuws’ te lezen. Op de interieurvariant door middel van een gatenpatroon, zodat het meubel transparantie heeft. Op de exterieurvariant is hetzelfde patroon gezeefdrukt.  

Het ontwerp is modulair conform de ontwerpuitgangspunten uit de Visie op stationsoutillage. Een horizontale band met het kleurige logo maakt het krantenmerk herkenbaar. De logomodule kan worden uitgewisseld. Een opstaande strip aan de voorzijde voorkomt dat mensen in de krantenbak gaan zitten.

De krantenbakken zijn aan elkaar te koppelen tot een groter alzijdig vrijstaand meubel. Daardoor zijn de  meubels goed zichtbaar en dragen ze bij aan een opgeruimd beeld van de stationsinrichting.

Door de goede ergonomische verhoudingen kunnen reizigers in het voorbijgaan makkelijk een krantje meepakken en zijn de meubels snel te vullen. Zo hoeven reizigers hun krant geen moment te missen.

Lees meer: stationsoutillage>> 

Lees meer:visie op stationsoutillage>> 

Lees meer: pilotobjecten >>

Lees meer: pilotlocatie Bijlmer >>

Lees meer: pilotlocatie Leiden >>