Bruggen, hekwerken en meubilair voor Houten

Project
Bruggen, hekwerken en meubilair voor Houten
Locatie
Houten
Opdrachtgever
Rein Geurtsen & partners
Jaar ontwerp
2006
Uitvoering
meubilair: VCP streetcare, bruggen: Roelofs
Jaar realisatie
2007-2009

Met de groei van het dorp Houten naar een kern van 30.000 inwoners is Houten ontwikkeld tot een heus monument van de humane stedenbouw uit de jaren ’70. Nu, ruim dertig jaar later, moet het stadshart 50.000 inwoners tegemoet komen in hun behoeftes.

Het stedenbouwkundig Masterplan en het ontwerp voor de openbare ruimte van Rein Geurtsen & partners voorziet in de behoefte een centrum te realiseren voor héél Houten. ‘Het Rond’, centrumplein van Houten wordt de huiskamer van de stad.

Blom&Moors ontwikkelde voor het centrum diverse inrichtingselementen die het levendige karakter van het centrum versterken en nieuwe vormen van gebruik bieden aan de gebruikers. Op Het Rond staan twee gebogen en comfortabele houten banken. Een reeks rechte banken benadrukt de verbinding tussen het station en het plein.

Zes verschillende bruggen maken toegankelijke verbindingen, robuuste hekwerken zorgen voor duidelijke afscheidingen. Alle inrichtingselementen zijn exclusief ontworpen voor de gemeente Houten.Download hier de projectfolder >> (2897 kb)