Bank voor buurtplein Welgelegen

Project
Bank voor buurtplein Welgelegen
Locatie
Apeldoorn
Opdrachtgever
Gemeente Apeldoorn
Jaar ontwerp
2009
Uitvoering
VCP streetcare
Jaar realisatie
2009

Langs de Quarles van Uffordlaan, in de holte van de kromming van de weg ligt een nieuw plein. De bebouwing vormt een hoge achtergrond voor twee bijzondere inrichtingselementen: een licht verhoogd beplant eiland en een lange, licht gebogen bank. De bank verloopt van breed naar smal en bestaat uit een zitting van houten delen op een solide maar toch slank vormgegeven frame. Op het brede deel van de bank is een eveneens gekromd rugdeel geplaatst. De bank geeft de gebruiker de mogelijkheid zijn uitzicht te kiezen, naar de weidsheid van de wegzijde of naar de levendigheid van het plein.

De bank is uitgevoerd in de houtsoort FSC Guariuba en voorzien van een duurzame onderhoudscoating.