Rotterdam designprijs 2011

De vijftien genomineerden voor de Rotterdam designprijs 2011 zijn op 25 november jl. in het Museum Boijmans Van Beuningen bekend gemaakt! Tegelijk was dit het startschot voor de expositie die tot 12 februari te bekijken is.

De Rotterdam designprijs is een van de belangrijkste (tweejaarlijkse) designwedstrijden in Nederland. Voor de editie van 2011, tevens de elfde editie, selecteerden vijf scouts ieder drie verschillende ontwerpers of projecten. Scouts Blom&Moors hebben gekozen voor projecten met publieke waarde, die deel uitmaken van actuele dialogen, bijdragen aan kwaliteit van leven, met sterke relaties tussen publiek, plek, product en/of proces.

En, de nominaties zijn…Jeanne van Heeswijk voor Freehouse , Rietveld Landscape voor Vacant NL, where architecture meets ideas en de Waag Society voor Open design.

 De prijs kent geen categorieën; er is slechts één prijs van 15.000 euro en daarnaast is er een publieksprijs. De winnaar van de Rotterdam designprijs 2011 wordt gekozen door een internationale jury. Op 12 februari wordt tijdens een slotdebat in het museum de winnaar van de Rotterdam designprijs 2011 en van de Premsela Publieksprijs bekend gemaakt.

 Stemmen en meer informatie vinden kan op www.designprijs.nl

 Bekijk de 'avro kunstuur' uitzending van van 12 januari jl hier >>

(onderwerp start op 15:50 min)